2010. április 22., csütörtök

Néhány kép a fáimról.

Végre összejött....Amikor időm volt, akkor esett.
Ha nem esett, akkor füvet nyírtam.Tegnap volt egy kis szabadidőm, az idő is jó volt, lemerültek az akksik a fényképezőbe...hát ez van.Végre, a mai napon minden összejött, hála az akkumulátor töltők védőszentjének, de a képeket végignézve háttér nélkül nem az igazi a látvány.De azért mégiscsak fényképek végre...Na sebaj, majd legközelebb.Megfogadtam, a fényképezés gondolatakor már elkezdem tölteni az akkumulátorokat...

A sziklára ültetett gránátalma, ő a legszebb.Elég intenzíven kezdett hajtani, sajnos van egy-két ág, ami lehet, hogy elszárad.Ideiglenes faládába van, azért, hogy nyugodtan nőhessen, a faláda mérete akkora, mint a következő tál mérete lesz.

Sagaretia fám, melynek néhány hajtása megsínylette az éjszakai hirtelen lehűléseket:

A serissa, melynek végre bele kéne húznia a kihajtásba, néhány rügy már megjelent rajta, de csórikám még igencsak kopasz.


És néhány kép az idei begyűjtöttekről, kis csemetékről, illetve az udvar sarkába elkülönített kis kertemről...

9 megjegyzés:

  1. Szia
    Vannak igéretes fáid.De egy tanács,ha már drótozod az ágat akkor ne csak az legyen a cél,hogy irányba állitsd .Hanem egy kis görbületet adj bele,"S" alakot.Egy fa akkor csodás ha nem csak egy egyenes ág van rajta hanem az az ág kanyarogva megy.
    Üdv
    Isti

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm az észrevételt Isti!Ezt főleg a ledrótozott juharra gondoltad ugye?

    Üdv.Csaba

    VálaszTörlés
  3. Szia Csaba!

    Az utolsó képen (a piros edényes) a legfölső ágat úgy hajlítottad vissza, hogy keresztezi a törzset. Kérdezz meg róla egy bonsai esztétikában jártas hozzáértőt, mert az én ismereteim szerint ez nem szerencsés megoldás. Ha megvan a pontos válasz, akkor feltétlenül jelezz vissza blogban!

    Üdv!
    Vallard

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Ebben tökéletesen igazad van!Ha megnézed, a törzs hirtelen megszűnése(levágás) miatti megtörést úgy próbálom majd ellensúlyozni, hogy az egész törzset kimarom, most csak a kérget húztam le róla.Ha ilyen szempontból megnézed, akkor láthatod, még egyik ág sem "jó irányba" áll, tehát még egy erős hajlításra lesz szükség.
    Az egész korona a későbbiekben vagy folytatva a hajlítás irányát 90 fokkal még balra fordul majd, vagy egy visszahajtással jobbra.
    Nem tudtam egy lépcsőben megoldani (biztos sokan megcsinálnák, én még kezdő vagyok) ezért nem huzattam egy lépésben a vastag ágakat a helyükre.
    Ha valakinek van ötlete merre vigyem tovább a koronát, balra, avagy jobbra, azt szívesen veszem.
    Köszönöm az észrevételedet!És csatlakozva a többi blogoshoz, megkérlek, ha bármihez véleményed van, azt tedd is meg továbbra is, mert így segítünk egymásnak!

    Üdv.Csaba

    VálaszTörlés
  5. Szia Csaba
    Ezt a kanyargós drótozást általában mondtam
    Amit elöző hozzászolonk irt.Így van,nem igazán keresztezheti ág az ágat ,a törzset.Próbáld meg azt az ágat a többi alá a törzstől elfordítani

    Üdv

    VálaszTörlés
  6. Szia Csaba!
    Én csak annyi tanácsot szeretnék adni, hogy a fényképeken kellene javítani. Itt leginkább a háttérre gondolok. Több helyen nehezen látni a fáidat. Én pl. olyanon gondolkodom, hogy lehetne venni egy darab fekete kartont, ami nem fényes, a hátuljára kellene mondjuk fábol erősíteni valamilyen támasztó lábat, meg kimerevíteni pl. bamubsz pálcákkal, amit karónak árusítanak egy csomó méretben. És akkor van egy jó kis hordozható háttér, csak leteszi az ember a fa mögé, lő 1-2 fotót, aztán lehet menni a másikhoz.

    VálaszTörlés
  7. A gránátalma, a serissa és a sagaretia nagyon komolyan néz ki!

    VálaszTörlés
  8. Szia Judit!

    Valóban, mint írtam is, a fényképek azok nagyon rosszak.A szomszéd terméskő lábazatába szinte beleolvad az asztalon álló növény.A fekete kartonos ötlet tetszik, szerintem meg is csinálom.
    Örvendek, hogy néhány fám tetszik!

    Üdv.Csaba

    VálaszTörlés