2010. március 24., szerda

Gondolatok klub alakításról...

Olvasgatva ismeretlen-ismerős bonsai barátok blogjait, azt tapasztalom, egyre több klub, egyesület jön létre, hogy kisebb-nagyobb létszámú csoportokba tömörülve, egymást segítve foglalkozzanak a növények tartásával, nevelésével, időnként összejöveteleket is szervezve megismerve ezzel is egymás munkásságát.
Nos ez a mi környékünkön (tudomásom szerint) még hiányzik.
Kedves olvasó!
Amennyiben Baranya megyében Pécs, illetve Mohács környékén laksz, és szívesen tagja lennél egy ilyen klubbnak, kérlek írj, és alakítsunk mi is egy kis klubbot.

Remélem akadnak a környékemen is bonsai kedvelők.


mail-t ide KLIKK a borítékra

Várom a jelentkezéseket.

9 megjegyzés:

  1. Köszi Janó, majd meglátjuk lesz-e érdeklődő :)

    VálaszTörlés
  2. Sok sikert kivanok Csaba, bizonyara meg vanak masok is a kornyekeden akiket erdeklik a cserepben nevelt fak,es nem csak, hiszen a bonsai kulturanak meg sok hoza fuzodo esztetikus es vizualis agazata van.
    Tehat sok sikert ...

    Laci

    VálaszTörlés
  3. Tisztelt Csaba!
    Én egy érdeklődő volnék a klubbal kapcs.-ban.
    Bár nem vagyok baranyai, de "tiszteletbeli pécsinek" tartom magam, mert van Pécs mellett egy présházam és pécsre jártam egyetemre.
    Érdekelne egy ottani alakuló klub. Ha esetleg bármiben tudnék segíteni,kérem jelezze.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon örülök neki, hogy van olyan akit érdekel a klub.Köszönöm!

    VálaszTörlés
  5. Tisztelt Csaba!
    Gondolkoztam, tudok e mondani valamit a klubbal kapcs.-ban.
    Arra jutottam, ha ez esetleg segít és érdekli, akkor szívesen közzé teszem az én blogjaimon is a klub alakítási szándékát...mint valami hírdetést.Persze csak ha ön is úgy gondolja.
    Van Pécsett egy ember, aki bonsaiokat árul és több helyen láttam már felbukkanni (pécs,bp,budaörs...). Személyesen nem ismerem csak talán kétszer beszéltem vele pár szót.
    Egyszer vettem tőle egy Kínai szilt, és adott mellé egy papírt amin az elérhetősége is rajta volt. BiztoS ami biztos leírom ide, hátha édekli a dolog. : JAKABOS ISTVÁN 06/30/2759931
    ÜDV.: Bálint

    VálaszTörlés
  6. Tisztelt Bálint!

    Elnézést, csak most vettem észre az újabb hozzászólását.Szóval minden jó szándékú segítséget megköszönök.Nagyon szeretnék egy klubbot, bár bennem csak a szeretet van meg a növények iránt, a szaktudás az még elég kevés, szóval szívesen veszek minden segítséget.

    Köszönöm!
    Üdv.Csaba

    VálaszTörlés
  7. Tisztelt Csaba!
    Fog pályázni a shohinmaffiába?

    VálaszTörlés
  8. Tisztelt Bálint!

    Sajnos tálakat nem készítek, viszont a pályázatra felajánlott csodás bonsai tál megnyerésének halvány reménye késztet arra, hogy valamivel "előrukkoljak".
    Jövő hétre várok 2 db. turbo maró fejet, és ha be tudom fejezni, akkor szívesen megpróbálkozom egy gyökértálcával.
    Az ötlet mindenképpen dícséretes, és valóban kell egy olyan oldal, ami összekovácsolja azt a kis létszámú tábort, akik a bonsai bűvöletében élnek.Sajnos hazánkban a bonsai fogalma a köztudatban kimerül a multik által árult 1-2 ezer forintos növénykékben.
    Csekély tudásom ellenére is ezért szeretnék a környéken egy klubbot, hogy talán az is előrébb lendítené a bonsai ismeretterjesztését.
    Szeretnék továbbá megismerkedni személyesen több bonsai barát emberrel, mert akkor a vélemény nyilvánítás "fokozata" is más lenne, vagyis egy személyes ismerős már őszintébben feltárja a hibákat.
    Eddig szimon Csabával, és Hirth Janóval volt szerencsém találkozni, de remélem ez a létszám is bővülni fog idővel.

    Üdv.Csaba

    VálaszTörlés